Utanför tingsrätten. Här greps kvinnan beväpnad med en kniv. Foto: Tomas Stark

Kvinna greps beväpnad med ett sågblad

En kvinna i 50-årsåldern åtalas för våldsamt motstånd och två fall av brott mot knivlagen i Tureberg.

  • Publicerad 11:09, 14 okt 2021

Kvinnan greps första gången alldeles i närheten av Attunda tingsrätt på Tingsvägen i början av september. Hon bar kniv och frihetsberövades då det i ett första skede bedömdes som ett grovt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Två veckor senare, i mitten av september, stoppades hon på nytt av polisen i centrala Tureberg. Den här gången hade kvinnan med sig ett sågblad som enligt åtalet ”var ägnat att användas som vapen”.

Kvinnan krängde med armarna och kroppen och försökte ta sig loss ur polisens grepp så hon åtalas inte bara för två brott mot knivlagen utan även för våldsamt motstånd.

Utöver förhör med en av poliserna som ingrep finns fotografier och beslagsprotokoll som bevisning. Dessutom har den åtalade kvinnan erkänt brotten.

Knarkpåverkad 17-åring stoppades på vattenskoter

Nyheter Får 1 500 kronor i böter En 17-åring från Sollentuna åkte fast då han körde vattenskoter efter att ha rökt cannabis. Det skedde i juni, vid Hornsbergs strand inne i stan. Nu har City åklagarkammare fastställt att han ska...fredag 22/10 14:40