Kvinnan åtalas vid Attunda tingsrätt. Foto: Mostphotos

Kvinna fuskade med bidrag – fick 30 000 kronor för mycket

En 37-årig kvinna från Kungsängen ska uppsåtligen ha lämnat oriktiga uppgifter till Försäkringskassan gällande föräldrapenning. Hon lät bli att meddela att hon inte hade avstått arbete för att vårda barn och åtalas nu för bidragsbrott.

  • Publicerad 05:03, 1 jul 2020

Efter nio felaktiga ansökningar mellan 2016 och 2018 fick kvinnan totalt 30 084 kronor som hon inte hade rätt till.

Enligt åklagaren har kvinnan uppsåtligen lämnat oriktiga uppgifter och låtit bli att anmäla ändrade förhållanden.

Det är man skyldig att göra i samband med att man söker ersättning för tillfällig föräldrapenning från Försäkringskassan.

Förnekar brott

Kvinnan underlät att berätta att hon inte hade avstått arbete för att vårda barn. På grund av detta fick hon mer pengar än hon hade rätt till.

Kvinnan vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Förutom förhöret med kvinnan består bevismaterialet även av ansökningshandlingarna, en sammanställning över de felaktiga utbetalningarna och svar från barnomsorg samt arbetsgivare.

Striden om grustaget: Nu stoppas allt arbete

Överklagan. Länsstyrelsen stoppar allt arbete på Lindormsnäs 1:5. Naturskyddsföreningen överklagade Börje Wredéns (L) beslut att riva upp förbudet mot verksamheten på Lindormsnäs. Nu har länsstyrelsen ställt sig på Naturskyddsföreningens sida: All verksamhet...torsdag 24/6 17:01

Efter jättebeslaget av cannabis - 58-åring frias

Operation Costa. "Frias på grund av polisprovokation". Efter ett tillslag mot en lagerlokal i Kungsängen i februari 2020 så kunde polisen beslagta 388 kilo cannabis. Två män dömdes till fängelse vid Attunda tingsrätt inom ramen för polisens Operation...torsdag 24/6 12:06