Polisen larmades till Bandhagen vid lunchtid på måndagen. Foto: Mostphotos

Kvinna attackerades i Bandhagen – resenärer ingrep

En berusad man knuffade idag omkull en äldre kvinna på Bandhagens tunnelbanestation. Då ingrep ett par resenärer som sett händelsen. – Det som är bra med den här händelsen är att folk har reagerat och agerat, säger Kjell Lindgren på polisens pressavdelning.

  • Publicerad 16:48, 29 okt 2018

Vid lunchtid på måndagen attackerades en äldre kvinna av en berusad man i 40-års åldern, och polis larmades till platsen.

Mannen ska ha puttat kvinnan på tunnelbanestationen i Bandhagen så att hon föll och skadade sig. Flera resenärer som sett händelsen grep då in och höll fast mannen tills polisen var på plats.

– Det som är bra med den här händelsen är att folk har reagerat och agerat, säger Kjell Lindgren på polisens pressavdelning.

Enligt polisen är det oklart hur omfattande kvinnans skador är, men hon har förts till sjukhus för vård och kontroll med bland annat smärta i höften.

Enligt polisen var mannen kraftigt berusad och fick därför följa med polisen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

– Det har inte hållits något förhör med mannen än så vi får se hur han ställer sig till händelsen och ifall det går att styrka uppsåt, säger Kjell Lindgren.

Mannen är nu misstänkt för misshandel.