Det var strax efter klockan 7 på torsdagsmorgonen 7 april som en kvinna i 50-årsåldern blev angripen av en annan kvinna, som enligt polisen är i 45-årsåldern.

Den skadade kvinnan fördes till sjukhus med ambulans, men avled senare av sina skador. Anhöriga till kvinnan har underrättade.

https://www.mitti.se/nyheter/kommunen-okar-sin-bemanning-i-bro-efter-mordet/repvdg!cxISq3yLqxDJYrwS557gug/

Den 45-åriga kvinnan som misstänks för dådet lämnade platsen i bil men kunde kort därefter gripas på en annan plats, enligt polisen.

-Vi har fått en berättelse från den misstänkta om vad som ligger bakom den här händelsen. Exakt vad det kan handla om kan vi inte gå in på, men det handlar inte om nätverkskriminalitet, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen förhör vittnen på plats i Bro under förmiddagen och den misstänkta brottsplatsen är avspärrad.

Enligt polisen har ett flertal tillhyggen tagits i beslag. Man har även beslagtagit den bil som den gripne personen lämnade platsen i. Fynden kommer att undersökas av polisens tekniker.

I samband med händelsen blev även ett vittne utsatt.

- Det blev någon slags tumult på platsen och vittnet la sig då i. Vi ska utreda om den personen också har blivit utsatt för brott i samband med det här. Men personen är inte skadad, säger Daniel Wikdahl.

I en tidigare version av den här artikeln angavs att kvinnan som avled var i 40-årsåldern. Detta var felaktigt då polisen initialt gick ut med felaktig information.