Foto: Google maps

Kvarnhagsskolan stänger efter coronautbrott

I ett informationsbrev som har gått ut till samtliga lärare på Kvarnhagsskolan under torsdagen framgår det att ett coronautbrott gör att skolan stänger all verksamhet för eleverna i årskurs F–6 samt grundsärskolan 1–9. Totalt påverkas 650 elever.

  • Publicerad 17:43, 26 mar 2021

Det är sedan tidigare beslutat att flera högstadieskolor i Botkyrka ska hålla distansundervisning fram till den första april.

Men i ett informationsbrev till lärarna på Kvarnhagsskolan i Alby, signerat biträdande rektor, framgår det att skolan även stängs för samtliga låg- och mellanstadieklasser samt alla årskurser i grundsärskolan under vecka 13.

– Under torsdagen märkte vi att väldigt många på skolan hade sympton på covid-19. Det har gått fort tidigare, men aldrig så här fort. Vi har hela tiden kontakt med Smittskydd Stockholm, och då rekommenderade de att vi stänger skolan, säger Carlos Conde Fernandez, rektor på Kvarnhagsskolan.

Eleverna i låg- och mellanstadiet har istället fått arbetsuppgifter som de ska arbeta med, medan eleverna i högstadiet fortsätter med distansundervisning. Fritids håller öppet, men bara för barn till föräldrar med samhällsviktiga yrken.

Öppnar efter påsk

Carlos Conde Fernandez menar att det så klart att är tråkigt att behöva stänga skolan, men att det var nödvändigt.

– Våra barn behöver vara i skolan. Så det är inget roligt beslut, men vi hade inget val. Bara i dag har vi haft två ärendet bland personal som visat positivt för smitta och flera bland barn, säger han.

Och det finns viss fördel med att stänga just den här veckan.

– Då behöver vi bara stänga fyra dagar, samtidigt som skolan är tom i två veckor i och med påsklovet. Då hoppas vi att det värsta ska ha gått över efter det.

Målet är att skolan ska öppna igen som vanligt efter påsk.