Polis var på plats under måndagskvällen och under tisdagen genomförde polisens tekniker en undersökning av platsen.

– Det var en privatperson som gjorde fyndet. Vi har tekniker på väg ut för att undersöka fyndet, sade Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, på tisdagen.

Fyndet, som enligt polisen bedömdes vara mänskliga kvarlevor, gjordes på en central plats i Tyresta Nationalpark.

Enligt uppgifter från polisens twitter hittade man kvarlevorna i Tyresta nationalpark i södra Stockholm.

– Vi kan inte svara på exakt var platsen ligger. Den har varit avspärrad under natten som nu ska undersökas ytterligare. Just nu går det inte att säga någonting mer om det här, sade Eva Nilsson.

Utreds som mord

Ärendet utreds i nuläget som mord.

– Då vi varken vet vem personen är eller hur personen har avlidit så är en förundersökning gällande misstänkt mord inledd, vilket är rutin för att kunna utreda vad som skett, säger Anna Westberg, presstalesman på Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Uppdatering klockan 15.00 tisdag

Polisens tekniska undersökning på platsen avslutades under eftermiddagen och avspärrningarna hävdes. Polisen har ännu ingen säker identitet men arbetar vidare med det.

"Nu väntar en rättsmedicinsk undersökning och uppföljning av fynd på platsen som kan leda identifieringsarbetet framåt samt förklara vad som har hänt", skriver polisen på sin hemsida.

 

Uppdatering onsdag klockan 09.45

DNA-prov med flera åtgärder för att fastställa identiteten, på den person vars mänskliga kvarlevor har anträffats, är påbörjade, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har ännu inte fått svar på dessa analyser.