Kvar i stan? Så följer du guldjakten på hemmaplan

5000 AIK:are åker till Kalmar och följer guldstriden i Allsvenskan på plats. För de som är i Stockholm och vill fira eller lida med likasinnade finns flera möjligheter. Och som grädde på moset har AIK redan bokat en guldfest.

  • Publicerad 13:02, 9 nov 2018

Det väntas invasion av AIK-fans i Kalmar på söndag. Ska du inte åka ner? Misströsta inte. Flera ställen i Solna och Stockholm fokuserar på AIK:s match. Där finns chansen att se matchen tillsammans med andra svartgula supportrar.

De traditionella ställen som AIK:are brukar gå till runt om i Solna och Sundbyberg som Dick Turpin, Offside och Grenoli håller öppet och har tv-apparater. På populära uppvärmningspubar som Solna Hof och Läckergommen samlas också en del fans vid matcherna.

AIK fotboll har ett samarbete med O’Learys Mall of Scandinavia där de erbjuder ett specialpaket med mat och dryck i samband med matchen. Även O’Learys i Gamla stan fokuserar på AIK:s match för de som har närmare dit.

Guldfesten redan bokad

För personer som vill lägga nästan 600 kronor kan köpa biljetter till guldfesten som AIK har bokat på Quality Hotel. Blir det inget guld ställs festen in och pengarna tillfaller AIK ungdomsfotboll. Den eventuella festen direktsänds på O’Learys Mall of Scandinavia.

På sociala medier skrivs det om alternativa guldfester. Bland annat ett populärt evenemang på Facebook. Den allmänna guldfesten, som evenemanget heter, tar plats på Norrmalmstorg och närmare 1000 personer har skrivit att de kommer att delta.

Blir det ett tolfte guld för AIK kommer det att höras och synas lite överallt i Stockholm. Poäng för Gnaget bör räcka.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!