Bild från kvällsfotbollen på Örvallen. Foto: Sundbybergs IK

Kvällsfotbollen är i gång igen på Örvallen

Kvällsfotbollen har redan börjat på Örvallen. Under årets sommarlov kommer Sundbybergs IK dessutom att köra den uppskattade fotbollen på Rissne IP.

  • Publicerad 09:14, 23 jun 2021

Sundbybergs IK har kört kvällsfotbollen inomhus i Hallonbergens sporthall sedan tio år tillbaka. Främst på fredags- och lördagskvällar för att erbjuda en trygg och rolig fritidssysselsättning med vuxna ledare på plats, berättar SIK:s sportchef Isaac Bengtsson.

– Vi märkte att det fanns ett behov att kunna erbjuda något även på sommarlovet. Så förra året bestämde vi för att fortsätta samma koncept fast utomhus på Örvallen, säger han.

Kvällsfotbollen kör vidare på Örvallen under årets sommar – men aktiviteten kickar också i gång på ett annat ställe.

– Vi ska testa att utöka och köra även i Rissne, säger Isaac Bengtsson.

Kan hänga bredvid

På Rissne IP riktar man sig till den äldre målgruppen 14 till 18 år. Och så får de lite yngre köra på Örvallen. Rissnebon Emanoel Tesfay blir en av ledarna.

– Det kommer vara ganska mycket spontanfotboll där vi blandar lag, kör småturneringar och ser till att sysselsätta ungdomarna med aktiviteter och socialt umgänge. Även de som inte spelar ska också kunna komma dit och hänga, och det är lite vinningen också, säger Emanoel.

Leder. Rissnebon Emanoel Tesfay blir en av ledarna vid Rissne IP. Foto: Privat

Kvällsfotbollen riktar sig till barn och ungdomar i Sundbyberg och är ett samarbete mellan Sundbybergs IK och Sundbybergs stad.Och det spelar ingen roll om du spelar i ett lag eller inte.

Ingen risk för fullt

Det är dessutom gratis, det behövs ingen föranmälan och det ska inte finnas någon risk att det blir fullt eftersom allting hålls utomhus.

I och med pandemin har det varit ganska begränsat med aktiviter och fritidsgården i Rissne har dessutom varit stängd under våren. Vilket är ett skäl att man nu utvidgar kvällsfotbollen från Ör och Hallonbergen till Rissne.

– Jag som bor i Rissne kände att det inte har varit lika stor satsning i här. Så det var ett initiativ jag var med och drog i gång med SIK för för att aktivera ungdomarna även i Rissne, säger Emanoel Tesfay.

Då spelas det

Örvallen vecka 23-32

Fredagar och lördagar:

18.00-19.30 spelar barn i åldern 7-10 år.

19.30-22.00 spelar barn i åldern 11-14 år.

Rissne IP vecka 26-32

Onsdagar och fredagar:

18.00-21.00 spelar ungdomar i åldern 14-18 år.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Olivia hedrar sin avlidna mamma med turnering

Nyheter I helgen hålls Maja Memorial på Veddestavallen I helgen anordnas fotbollsturneringen "Maja Memorial" på Veddestavallen i Järfälla. Bakom turneringen står Bele Barkarby-målvakten och Sundbybergsbon Olivia Waller som vill hedra sin mamma som gick...torsdag 5/8 19:00

BILDEXTRA: De har Solnas och Sundbybergs vackraste balkonger

Nyheter Tävling. Jämn kamp när finaste balkongen skulle utses – stort tack för alla bidrag! Blommor, odling, snygg belysning eller kanske magisk utsikt? Hur ser det ut på din balkong – det ville vi veta, så vi bad er skicka in bilder på era balkonger i Solna och Sundbyberg. Och bilderna...onsdag 4/8 5:00

Efter butiksdöden – Så ska stan förbli levande

Nyheter Förebild: Hökarängen vände från vakanser till vimmel I en levande stad behövs det levande bottenvåningar. Men när tusentals butiker försvinner måste länets fastighets­ägare tänka om för att kunna fylla sina lokaler med något annat. "Brun papp i...lördag 31/7 5:00