Kvalfylld lördag för Järla

Vid 16-tiden i morgon lördag har krutröken skingrat sig och slaget om en plats i herrarnas division 3 är avgjort. Frågan är vem som står som segrare, Järla, Hanviken eller Tumba.

  • Publicerad 16:30, 26 okt 2018

I morgon lördag klockan 14 är det avspark för sista kvalomgången till division 3 i fotboll. Järla IF:s herrlag tar emot IFK Tumba på Nacka IP.

Läget i Järlas kvalgrupp är att Hanvikens SK leder med fyra poäng efter två matcher. Järla har också fyra poäng efter 2–1 borta mot Viljan Strängnäs och 1–1 hemma mot Hanviken. Tumba har tre poäng, och avhängda Viljan Strängnäs är utan poäng. Bara gruppettan går upp.

”Det är bara kul med en ny utmaning”

Järla behöver seger och tre poäng mot Tumba, och gärna en rejält förbättrad målskillnad. Hanviken möter samtidigt jumbon Viljan. Vinner både Hanviken och Järla blir det en målskillnadsaffär. I dagsläget har Hanviken 3–1 i målskillnad och Järla har 3–2.

– Vi har slagit Järla förr och kan göra det igen, säger Tumbas lagledare Christer Olin.

– Vi har ett fantastiskt fint utgångsläge, säger Hanvikens SK:s tränare Jonas Holtbäck-Gustafsson.Optimismen är alltså stor hos Järlas konkurrenter om den åtråvärda division 3-platsen.

”Väldigt optimistisk”

Men Järlas tränare Cevdet Ates är minst lika förhoppningsfull.

– Vi har ett bra lag och fokuserar på vår match. Gör vi vårt jobb så slår vi Tumba, och jag tror också att vi kan göra många mål. Jag är väldigt optimistisk!