Kevin Ryan och ett gäng lokala intressenter kring Kungholmstorg vill skaka liv i torget och gatan. I höst ska man arrangera en egen "Kungsholmstorg-dag". Foto: Mikael Andersson

"Kungsholmstorgs-dag" ska väcka gatan – arrangörerna söker fler med idéer

En egen dag med flera evenemang ska skapa mer liv kring Kungsholmstorg. Nu letar arrangörerna efter engagerade kungsholmsbor som också vill lyfta gatan.

  • Publicerad 10:04, 2 jun 2015

Vi är öppna för förslag sedan är det upp till var och en att ordna sin egen del.

Kevin Ryan och hans företag THREAD har tidigare arbetat bland annat med samhällsutveckling. Den här gången tittade de ut från kontorsfönstret och undrade ”Vart är Kungholmstorg på väg och vems ansvar är det?” Efter att ha pratat med flera aktörer runtomkring fick de med sig fler på tåget för att skapa mer liv och en ”vi-känsla” i området. Efter att ha träffats flera gånger planerar alla nu att tillsammans ordna en ”Kungsholmstorgs-dag” i början av september.

– Alla har varit jättepositiva. Det har inte varit brist på engagemang tidigare men det har inte funnits ett bra format för det. Nu hoppas vi att det kan bli en dag där vi samlar flera aktörer som finns i området och på ett konkret sätt börjar arbetet med att göra torget bättre för alla, säger Kevin Ryan.

Förutom flera företag kring Kungsholmstorg som kommer hålla olika events ska även polisen och stadsdelen vara involverade på dagen. Men de inblandade ser gärna att även kungsholmsbor hör av sig med idéer kring både vad dagen ska innehålla och hur området kan bli ännu bättre.

– Vill någon ha musik eller loppis så kan säkert gå, vill något tävla i dataspel går det säkert att ordna. Vi är öppna för förslag sedan är det upp till var och en att ordna sin egen del. Vår roll är att samordna och att väcka intresse, säger Kevin Ryan.

”Kungsholmstorgs-dagen”

Planeras att hållas den 4 eller 5 september. Datum ska spikas senare.

Företag kring gatan kommer flytta ut och hålla i olika events.

Polisen kommer finnas på plats och bland annat prata kring den upplevda tryggheten på Kungsholmen och besvara frågor.

Har du idéer för dagen eller gatan och torget? Hör av dig till info@kungsholmstorg.se

Visa merVisa mindre