Kungsholmstorg får en egen dag

På fredag hålls Kungsholmstorgs dag för första gången. Tanken är att utveckla området och ha en fest.

  • Publicerad 00:00, 1 sep 2015

Initiativet är taget av Kevin Ryan som jobbar, bor och har barn i skolan i området mellan Norr Mälarstrand och Hantverkargatan.

– Många i området vill vara delaktiga och att det ska bli bra här. Men jag tror många känner att man inte vet hur man gör för att påverka mer. Vi tänker att det kan vara bra att börja med en sådan här dag, säger han.

Och den dagen är alltså den 4 september. Mellan klockan 11 och 19 kommer det bland annat finnas en scen där medborgare får gå upp med förslag för området. På plats finns också politiker som kan diskutera förslagen.

Även stadsdelsförvaltningen är där och pratar om hur medborgare ska göra för att kunna påverka mer. Dessutom kommer polisen dit och pratar om tryggheten i området.

Bland övriga aktiviteter märks en loppis och det blir extra många food trucks i området på fredag. Det blir också uppträdanden, besök av Kungsholmen basket och annan verksamhet under dagen.

– Det här är ett gräsrotsevenemang och vi är ödmjuka. Vi hoppas att folk kommer och delar sina tankar om hur Kungsholmstorg ska utvecklas, säger Kevin Ryan.

– Kungsholmstorg är som ett minisamhälle, men det saknas en dialog. Men och det finns bra förutsättningar och jag tror det behövs ett mer lokalt starkt engagemang i hela Sverige, inte bara här.

Mer info finns på kungsholmstorg.se