Kungsholmstjejer tog hem guld i JNM i värja

De båda Kungsholmstjejerna Sonja Löfgren och Sophie Engdahl var med i det svenska damlaget som tog hem guldet när junior-NM i värja avgjordes i Vilnius i helgen.

  • Publicerad 07:15, 26 okt 2018

Mästerskapet i Litauen utvecklade sig till ett rejält blågult medaljregn. Inte minst bidrog Sonja Löfgren som tog silver individuellt på lördagen och guld i lag, med bland andra Sophie Engdahl, på söndagen.

Det blev dessutom ytterligare två individuella medaljer för Sverige, guld i damklassen och brons i herrklassen, och guld även för herrarna i lagtävlingen.

”Ett fantastiskt fint styrkebesked”

– Det här är ett fantastiskt fint styrkebesked. Dels att vi har spjutspetsar som kan ta individuella medaljer, men också att vi har en sådan bredd att vi tar två solklara lagguld. Inte minst eftersom starka lag som Estland är med i NM. Jag är mycket stolt, säger Jonas Thunberg, High Performance Manager på Svenska Fäktförbundet.

Sonja Löfgren tävlar för Djurgårdens IF som håller till i Hjorthagen medan Sophie Engdahl representerar Föreningen För Fäktkonstens Främjande, FFF, i Vasastan.