Vänsterbacken Ludwig Augustinsson är uppvuxen på Kungsholmen och fostrad i Brommapojkarna. Foto: Läsarbild Most photos

Kungsholmsgrabben bakom Sveriges avancemang

Brommapojkprodukten från Kungsholmen Ludwig Augustinsson inledde målskyttet när Sverige vann mot Mexiko med 0–3 och därmed tog sig vidare från gruppen.

  • Publicerad 18:44, 27 jun 2018

Sverige är vidare i VM efter att Ludwig ”Ludde” Augustinsson inledde målskyttet i matchen när han stötte in bollen i den 50 minuten, efter en slumpartad passning av Viktor Claesson. Det var Ludwig Augustinsson första mål i landslaget.

Sverige fortsatte att skapa lägen och i den 62 minuten fick Sverige straff. Kapten Andreas Granqvist klev fram och satte bollen i målvaktens högra kryss. Drygt tio minuter senare fastställde Ola Toivonen slutresultatet till 0–3

Augustinsson inledde karriären i IF Brommapojkarna, därefter blev det IFK Göteborg, FC Köpenhamn och numera i Werder Bremen i tyska Bundesliga och under ungdomen hade han Stefan Billborn som tränare, som idag är Hammarbys huvudtränare.

– Jag är inte förvånad att Ludde är på plats där och stöter in första målet. Han är otroligt löpstark, smart och lojal spelare. De har säkert sagt åt honom att hela tiden gå på bortre ytan och då gör han det, säger Stefan Billborn.