NOMINERADE. Stefan Lindberg och Anders Fager var nominerade i varsin kategori i Augustpriset. Foto: Claduio Britos/Anders Fager

Kungsholmsförfattare nominerades till Augustpriset

Flera Kungsholmsförfatttare fanns bland de nominerade till Augustpriset 2020, som delades ut i veckan.

  • Publicerad 08:31, 25 nov 2020

I måndags var det dags för prisutdelning för Augustpriset 2020. Och bland de nominerade fanns bland annat Kungsholmsförfattarna Stefan Lindberg och Anders Fager. Lindberg var nominerad i kategorin Årets svenska skönlitterära bok med "Splendor" och Fager i Årets svenska barn- och ungdomsbok med "Kråkorna".

Men till vinnare i respektive kategori utsågs "Samlade verk" av Lydia Sandgren samt "Humlan Hanssons hemligheter" av Kristina Sigunsdotter och Ester Eriksson. Årets fackbok blev "Herrarna satte oss hit. Om tvångsförflyttningarna i Sverige" av Elin Anna Labba.

Var det en besvikelse att inte vinna?

- Klart att det är tråkigt att inte vinna tävlingar. Men det var en lång och konstig dag och något jag kan berätta om för barnbarnen. ”Jag var minsann nominerad i pestens tid. Samma morgon som vi skulle få priset var det ingen som ännu visste riktigt hur jag skulle gå till.”, uppger Anders Fager.

Han har flera nya bokprojekt på gång.

- Jag arbetar nästan alltid med flera olika saker samtidigt. Jag håller blandat på med ett långfilmsmanus, två olika samlingar av skräcknoveller och dessutom en detektiv roman som utspelar sig i 1890-talets Stockholms gay-kretsar. Huvudpersonen bor på Kungsholmen.