Konstringen 12 broar har de senaste fem åren anordnat en konstrunda på Kungsholmen, där konstnärer med anknytning till stadsdelen ställer ut runt om ön under en helg. Ett sätt att lyfta konst- och hantverkslivet som finns i stadsdelen. Antalet utställare har växt stadigt och i år sätts nytt rekord.

https://www.mitti.se/nyheter/kungsholmens-egna-konstrunda-firar-5-ar/repthE!kldVdekOZnko2qmqjW4nHg/

34 utställare kommer medverka i årets upplaga som går av stapeln 18-19 september. Dessutom är utbudet av olika konst- och hantverksformer stort. Alltifrån måleri i olika former, skulpturer, textilkonst, skinnhantverk och smyckesdesign.

Kungsholmsbon Daniel Cocca är en av dessa, och sitter även med i styrelsen för konstföreningen. Han kommer ställa ut sin grafik som är ”en salig blandning av olika tekniker”.

– Målet med konstrundan är att nå fler personer på Kungsholmen. Även mångfalden är ett mål, att det ska vara olika typer av konst och hantverk. Det känns bara positivt och roligt att kunna visa upp. Att bredda oss och visa vad Kungsholmen har att erbjuda, säger han.

Precis som tidigare år finns en samlingsutställning på Hotell Courtyard by Marriott, Rålambshovsleden 50 där alla medverkande visar ett verk och där man kan få mer information och karta, som även går att hitta på föreningens hemsida. Sedan är det bara att bege sig ut och utforska den lokala konstvärlden. Förra året slogs det besöksrekord, trots pandemin och restriktioner kring hur många som fick vistas samtidigt i lokalerna. Men besökarna köade snällt berättar Daniel Cocca. Nu hoppas de på fler besökare.

– Vi var lite chockade förra året, men det var väldigt positivt. Vi hoppas fler kommer, men man vet aldrig hur det blir. Men jag tror att den även börjar bli känd utanför Kungsholmen, att fler vet att det är något som pågår här.