Blir inget. Kungsholmen runt får inget nytt datum 2020. Foto: Arkivfoto: Thomas Windestam/Karin Holmberg

Kungsholmen runt ställs in helt i år

Kungsholmen runt ställs in, och arrangörerna har inte råd att återbetala avgiften. Därför erbjuder de gratis evenemang och två olika alternativ för de som köpt startplats.

  • Publicerad 13:48, 6 jul 2020

I april meddelade löparklubben Studenterna, som anordnar Kungsholmen runt, att loppet inte kunde hållas som vanligt den 9 maj. Istället skulle ett nytt datum presenteras längre fram.

Nu meddelar arrangören att loppet ställs in helt och hållet.

"In i det längsta har vi hoppats på att kunna arrangera KfS Kungsholmen runt i år. Efter en lång beslutsprocess har vi kommit fram till att tävlingen inte kommer att kunna hållas i någon form eller på ett datum som vi anser vara tillfredsställande" skriver de på sin hemsida.

Föreningen kommer inte kunna betala tillbaka anmälningsavgifterna, med undantag för knatteloppen.

Flera gratisarternativ

De berättar att de den kommande veckan kommer att presentera en rad alternativ som är gratis, men som inte ersätter deras ordinarie lopp. Det blir bland annat löpning på Kungsholmen runts bana med farthållare.

För de som betalat för startplats i årets lopp finns två alternativ. Du kan välja att efterskänka avgiften för att stödja den ideella verksamheten i den arrangerande föreningen FK Studenterna, som erbjuder träning för långdistanslöpare samt arrangerar en rad lopp.

Andra alternativet är att du får springa 2021 års lopp för 100 kronor. Den utlovade funktions-t-shirten ingår i avgiften för alla som har betalat för den.

Alla anmälda kommer att få mejl inom 14 dagar där man kan välja alternativ.