LETAR LOKAL. SF letar febrilt efter ny lokal för en bio på Kungsholmen och ska nu kolla närmare på två alternativ. Foto: Linda Gren

Kungsholmen kan få ny biograf – efter 20 år

20 år sedan den sista stängdes – nu kan Kungsholmen få en ny efterlängtad bio inom ett till två år. SF går nu vidare och utreder två lokaler.

  • Publicerad 15:27, 17 feb 2016

Det har varit överst på många nöjestörstande Kungsholmsbor länge. Sedan Draken lades ner 1996 har biograf-hålet gapat tomt. Men nu kan det äntligen vara på gång att vi blir med bio igen. SF letar nämligen febrilt just nu efter en lämplig lokal för en ny biograf med tre-fem salonger.

Kravspecen är att lokalen måste vara 1 600-2 000 kvadratmeter, där åtminstone 300 av dessa har fem meter takhöjd. Ingen lätt uppgift, men SF har redan kikat på flera lokaler, som däremot har avfärdats.

Nu går man däremot vidare och ska kolla närmare på och utreda två nya lokaler.

Men hemlighetsmakeriet är stort.

Var lokalerna ligger eller hur många de har tittat på är inget som Mats Kullander, etableringschef på SF vill dela med sig av, annat än att det är centrala lägen.

– Vi har bestämt att vi inte berättar hur många lokaler vi har tittat. Vi har tittat på många, men än så länge har det inte riktigt lett fram till något. Men nu har vi två varianter som känns okej och som vi kommer gå vidare med så får vi se, säger Mats Kullander, etableringschef på SF.

När ska utredningarna vara klara?

– Jag misstänker att det kommer ta till sommaren att utvärdera. Men vi kommer göra det så fort vi kan. Vi längtar också, precis som Kungsholmsborna.

Om en av lokalerna passar, hur nära är en färdig biograf på Kungsholmen?

– Nära och nära. Det är tunga tekniska investeringar, vi pratar om minst 1-1,5 år.

Är det nya lokaler eller är tidigare biografer bland lokalerna ni ska titta på?

– Det är en bra fråga, som jag är glad att du ställer. Men du kommer inte närmare med mig, ha ha.