Straffdrama avgjorde kvalmatchen mellan Slätta SK och Kungsängens IF. Foto: Läsarbild Privat

Kungsängens tränare: ”Det är vi mot världen”

Det blev en dramatisk avslutning i kvalet för Kungsängens IF. Straffläggning krävdes för att gå vidare till nästa omgång.

  • Publicerad 13:16, 22 okt 2018

Kungsängens IF kom tvåa i division tre som nykomlingar i serien och kan därmed kliva upp i tvåan. Vägen dit går via två kvalomgångar där det första hindret är passerat. KIF kvalade mot Falunlaget, Slätta SK och det krävdes straffar för att skilja lagen åt.

Kungsängen förlorade första mötet på hemmaplan med 2-1 mot Slätta och vann i lördags med samma siffror på bortaplan. 2-1-målet gjordes i den 88 matchminuten av Damon Fard som så många gånger förr denna säsong.

– Vi var inne i en negativ trend där vi förlorar de sista matcherna i serien eftersom vi var klara för kval tidigt. Men vi pratade vi igenom det inför bortamatchen, att vi måste göra två mål oavsett om de gör det första, säger Christer Holm som är ansvarig tränare.

Förlängning och straffar

Matchen gick till förlängning där Kungsängen drygade ut sin ledning till 3-1 och de flesta trodde att det var klart. Men bortamål räknas inte i förlängning och Slätta reducerade med två minuter kvar på en straff.

– Spelarna bara lägger sig ner och dör. Hade det varit i Champions League och domaren ändrar regelbeslutet hade matchen gått till historien att allt det här händer, säger Christer Holm.

Och fler straffar skulle det bli. Vilket lag som gick vidare till nästa kvalomgång behövdes avgöras på straffar. Där slog Kungsängen rent med fyra fullträffar. Slätta satte endast en straff och Kungsängen drog det längsta strået.

Det är vi mot världen

Christer Holm

Nu ställs KIF mot Bollnäs som spelade i tvåan den gångna säsongen. Kungsängen börjar återigen på hemmaplan nu på lördag för att spela returen veckan efter. Vinnaren i det mötet spelar i tvåan nästa säsong. För förloraren väntar spel i trean.

– Det är inte en omöjlig uppgift att vinna mot Bollnäs. Jag var ny inför förra säsongen när vi gick upp och nu är vi nära igen. Jag har ingen mirakelmedicin men vi har byggt laget med känslan av att det är vi mot världen.

Ny aktivitetsapp lanseras – prova på-dag i helgen

Lördagstips för Upplands-Bros unga. I helgen bjuder föreningen Sparks Generation och kommunen in till en prova på-dag med allehanda idrotter, kultur och inte minst feststämning. Detta gör man för att fira lanseringen av en ny app där...fredag 23/10 15:59

Prisat företag ska hjälpa ryttare

AI-teknik i ny app blir ridcoach Horsetechbolaget Rider’s Position, med säte i Skokloster, har prisats i entreprenörstävlingen Venture Cup. – Det betyder jättemycket, säger vd Mari Zetterqvist Blokhuis.fredag 23/10 13:04