Vild glädje när Kungsängen avancerade till tvåan. Foto: Läsarbild Privat

Kungsängens IF kvalade sig upp i tvåan

Kungsängens IF klättrar två divisioner på två år. Vann kvalspelet mot Bollnäs med 4-1 som resultat i bägge matcherna.

  • Publicerad 16:26, 5 nov 2018

Det som på förhand såg ut som en tuff uppgift för Kungsängen löstes på absolut bästa sätt. Dubbla segrar med 4-1 radades upp när Bollnäs slogs tillbaka och Kungsängen tog deras plats i division två.

Den gångna säsongen har Kungsängen huserat i trean men ställt in siktet på att klättra uppåt i seriesystemet. Resan tog fart när tränare Christer Holm kom till klubben inför förra säsongen. Då blev det resultat direkt. Klubben gick upp från fyran till trean. Nu tog klubben ett steg till.

Inför kvalduellen mot Bollnäs sa Christer holm följande:

– Det är inte en omöjlig uppgift att vinna mot Bollnäs. Jag var ny inför förra säsongen när vi gick upp och nu är vi nära igen. Jag har ingen mirakelmedicin men vi har byggt laget med känslan av att det är vi mot världen.

Vi mot världen

Vi mot världenkänslan räckte långt för laget. Efter lördagens returmöte stod det klart att Kungsängen avancerar till tvåan. Hemmalaget Bollnäs började bäst trots ledning för Kungsängen. KIF fick en spelare utvisad innan paus och genomförde matchen med en spelare mindre i en hel halvlek.

– Vi gör mål tidigt och spelar kontrollerat. Vi blev aldrig skakade trots att vi får en man utvisad. Det kändes egentligen säkert och segern blev inte hotad, säger tränaren Micke Blomqvist till Mitt i.

Det blev en trevlig bussresa hem om man säger så

Micke Blomqvist

 

Då Kungsängen vann med 4-1 i första mötet var förutsättningarna tydliga. Vid vinst eller oavgjort skulle KIF avancera. Kungsängen höll undan Bollnäs tryck i början på matchen och kunde gå vinnande ur matchen.

– Efter slutsignalen var det väldigt lycklig och tjo och tjim. Och det blev en trevlig bussresa hem om man säger så, säger Micke Blomqvist.

Nu har laget ledigt i en vecka innan förberedelserna börjar för nästa säsong. Och målet i tvåan är glasklart – att hålla sig kvar.

 

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!


Håboborna ville hjälpa de hemlösa

När kyrkorna samlade in kläder till de behövande svarade Håboborna upp. Så mycket kom in att man nu kan behöva ordna flera utdelningstillfällen framöver.onsdag 27/1 11:52

Tjuven kom tillbaka och slog till mot apoteket igen

Apoteket Hjärtat har blivit bestulet. Två gånger. Av samme man. Omkring 40 produkter stals vid senaste besöket. I Blåljusrapporten dessutom ett grovt inbrott och en cyklestöld.onsdag 27/1 10:54