Kungsängen SK laddar upp för starten av handbollssäsongen. Foto: Läsarbild Kungsängens SK

Kungsängen ska ta revansch redan i premiären

Nu är det dags för säsongstart för Herrettan i handboll och för Kungsängens SK finns det en del utmaningar i år. Första hindret står DM-finalisterna HK Silwing/Troja för.

  • Publicerad 11:44, 25 sep 2018

Den 30 september sätter Kungsängens handboll igång den säsongen. I alla fall i serien, Herr 1 norra. Säsongen startade med DM där KSK tog sig långt men blev utslagna av HK Silwing/Troja i semifinalen.

Och det är just Silwing/Troja som står för motståndet i den första omgången av ligaspelet och KSK har chansen att ta en tidig revansch från DM-förlusten.

– Absolut kan vi ta revansch. DM är en sak men också en tävling och vi har mer att bjuda till serien. Alla spelare var inte igång. Vi går för en vinst mot Silwing/Troja och kommer inte att hålla igen, säger tränare Pierre Gjuraj Grubbström.

Klättrat i systemet

Kungsängen har gått som en raket under tränaren Pierre Gjuraj Grubbströms ledning. Sedan han kom till KSK för 4 år sedan har klubben både vunnit trean och tvåan. Förra säsongen hamnade KSK till slut på en fjärdeplats i ligan och blev således kvar i Herr 1 norra.

– Vi har lagt på komponenter i spelet steg för steg. Sedan fick vi hem några hemvändare och kunde då skruva upp lite. Nu har vi blivit av med lite äldre spelare och måste se till att föryngringen blir lyckosam. I år är serien tuff, jag ser inga strykgäng som under förra året.

Målglada KSK

Laget gjorde näst flest mål i serien förra säsongen och det har börjat bra i målskyttet även under denna säsong. Det fick motståndarna i kvartsfinalen av DM känna på. Kungsängen körde över Spånga och vann med nästan dubbelt så många mål, 30-16.

Kungsängen öppnar årets upplaga av Herr 1 norra med tre raka bortamatcher innan det är dags för laget att ta emot IFK Nyköping i Ekhammarhallen den 20 oktober klockan 13.30.

– Känslan är bra, vi har förberett oss så som vi kan med ett gediget upplägg på försäsongen. Det finns inget som vi kunnat göra annorlunda. Sedan vill jag slå ett slag för att nästan hela laget har Kungsängen som moderklubb vilket är roligt, säger Gjuraj Grubbström.

 

Ny aktivitetsapp lanseras – prova på-dag i helgen

Lördagstips för Upplands-Bros unga. I helgen bjuder föreningen Sparks Generation och kommunen in till en prova på-dag med allehanda idrotter, kultur och inte minst feststämning. Detta gör man för att fira lanseringen av en ny app där...fredag 23/10 15:59

Prisat företag ska hjälpa ryttare

AI-teknik i ny app blir ridcoach Horsetechbolaget Rider’s Position, med säte i Skokloster, har prisats i entreprenörstävlingen Venture Cup. – Det betyder jättemycket, säger vd Mari Zetterqvist Blokhuis.fredag 23/10 13:04