Kungaparet lämnar återbud till helgens galoppfest på Bro Park. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Kungligt återbud när galoppfest närmar sig

Till följd av Elizabeth II:s begravning ställer kungaparet in sitt besök vid galopptävlingen Stockholm Cup International som äger rum på Bro Park nu på söndag.

  • Publicerad 13:14, 13 sep 2022

Söndagen den 18 september är det dags för Stockholm Cup International på Bro Park.

De främsta svenska och internationella ryttarna gör upp i tio lopp under dagen på galoppbanan.

Svensk Galopp har tidigare annonserat att kungaparet skulle komma till tävlingarna för att dela ut pris i två av hinderlöptävlingarna som äger rum under dagen. Nu står det klart att så blir ej fallet.

Kungaparet besöker galopptävling i Upplands-Bro

"Kungaparet skulle ha kommit till tävlingarna men i morse fick vi tyvärr besked om att de behöver ställa in besöket på grund av drottning Elizabeth IIs begravning", skriver Amie Karlsson, kommunikationsansvarig på Svensk Galopp, i ett mejl till Mitt i på tisdagen.

Utöver hästar och ryttare från en rad länder kommer det erbjudas aktiviteter för stora och små.

Det blir höstmarknad och uppträdande av Totoo trollkarl, svensk mästare i barntrolleri 2016.

Flera hästar som tränas på plats i Bro väntas delta i de största löpningarna under dagen och prövas mot det internationella motståndet.

Mobil trygghetsturné runt om i Upplands-Bro

Kommunen och polisen lämnar centrum Hela kommunen är lika viktig i det pågående trygghetsarbetet. Det här menar Upplands-Bro kommun och polisen – och ger sig ut på en endagsturné.tisdag 4/10 17:21

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28