Det här blir kungaparets första besök på Bro Park. Foto: Peter Knutson/Kungl. Hovstaterna

Kungaparet besöker galopptävling i Upplands-Bro

Fartfylld galopptävling under kunglig närvaro. Nu är det klart att kungaparet besöker galoppbanan Bro Park i september.

  • Publicerad 10:11, 22 aug 2022

Vi är glada över att kungen och drottningen vill ta del av vår vackra sport

Söndagen den 18 september är det dags för Stockholm Cup International på Bro Park.

De främsta svenska och internationella ryttarna gör upp i tio lopp under dagen på galoppbanan.

Delar ut pris

Det är nu även klart att årets upplaga får kunglig glans. Kungaparet kommer till Bro Park för att dela ut pris i de två hinderlöpningstävlingarna, H.M. Konungens Pris samt H.M. Drottningens Pris.

– Vi ser mycket fram emot besöket och är glada över att kungen och drottningen vill ta del av vår vackra sport, säger Harald Dörum som är vd för Svensk Galopp, i en kommentar.

Utöver de nämnda två kungliga hinderlöpningarna väntas bland annat ett lopp för de minsta ponnyerna och deras ryttare.

Historisk relation

Bro Park beskriver kungahusets koppling till galoppsporten och att denna löper långt bak i historien: "Arvprins Gustaf Adolf, kungens framlidne far, var en framstående kapplöpningsryttare över hinder och tillhörde eliten bland amatörryttarna omkring 1930. Kungafamiljen har också ett långt engagemang i galoppföreningen Jockeyklubben".

Första gången

Det här blir H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvias första besök på Bro Park sedan banan invigdes 2016. Samma år stängde Täby Galopp som Bro Park därmed ersatte.

Mobil trygghetsturné runt om i Upplands-Bro

Kommunen och polisen lämnar centrum Hela kommunen är lika viktig i det pågående trygghetsarbetet. Det här menar Upplands-Bro kommun och polisen – och ger sig ut på en endagsturné.tisdag 4/10 17:21

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28