PROFIL. Baboucarr "Babou" Jallow jobbar på Ica Lilla Essingen och är en älskad profil, bland annat för hans filmer på facebook. Foto: Mikael Andersson

”Kunderna får 100 procent Babou”

Han bjuder på show både i butiken och på nätet med mängder av tips och ett ständigt leende. Hans facebook-filmer har setts av tusentals. Möt Baboucarr ”Babou” Jallow, Lilla Essingens frukt- och grönt-entertainer.

  • Publicerad 09:58, 15 feb 2016

"Det är många som har sett filmen när jag öppnar en kokosnöt och mitt recept på kokoskakor. Eftersom jag är uppvuxen i Gambia är jag van att ha exotiska frukter runt omkring mig så då tänkte jag att jag visar hur man gör. Det kostar inget. Det är många som har frågat så det är kul att kunna hjälpa. Och varje fredag har vi inspirations-filmer, det är kul att kunna bjuda på lite Babou-special. Jag och min chef Marcus har också varit nere på förskolan här och bjudit barnen på exotiska frukter. Det var kul att de fick uppleva något som de kanske inte är så vana vid och de fick ställa många frågor."

"Jag flyttade till Sverige från Gambia för sex år sedan. Jag har tidigare jobbat på Ica Maxi i Nacka, men nu har jag varit här i åtta månader. Efter tiden på Ica Maxi i Nacka testade jag att göra något eget, och drev ett hemtjänstföretag, men det gick inte så bra. Men när min chef Marcus ringde och frågade om jag ville komma hit tackade jag ja med en gång. Jag älskar frukt- och gröntavdelningen och att laga mat och bjuda på recept. När man kombinerar afrikanska smaker med europeiska blir det kanon."

"Den här lilla ön har redan blivit som mitt andra hem. Jag känner mig väldigt hemma här och då kan jag bjuda mer på mig själv. Jag ger hundra procent för att kunderna ska bli nöjda. Då får de hundra procent Babou också. Jag vill att alla ska vara glada, det är mitt mål. Det är många som stannar och pratar och frågar varje dag och det är roligt. Jag vill sprida lite positiva vibrationer."

Baboucarr ”Babou” Jallow

Ålder: 34 år

Bor: Haninge

Familj: Fru och två döttrar samt tre ”bonusbarn”

Gör: Jobbar på Ica Lilla
Essingen

Visa merVisa mindre

Tipsa oss!

Känner du till någon profil i dina kvarter? Maila oss på
vk@direktpress.se