Så länge eldningsförbudet råder kommer Coop inte att sälja engångsgrillar. Foto: Mostphotos

Kunder positiva till stopp av engångsgrillar

Ica, och nu även Coop, har stoppat försäljningen av engångsgrillar. I Vallentuna har beskedet tagits med ro. – Jag har själv bara upplevt positiv respons, säger Elis Alriksson, butikschef på Coop Vallentuna.

  • Publicerad 14:44, 19 jun 2018

Det var i slutet av förra veckan som Ica gick ut med att de stoppar all försäljning av engångsgrillar på grund av det rådande eldningsförbudet.

Nu följer även Coop samma exempel och sedan i söndags har samtliga butiker i Sverige stoppat försäljningen.

Till midsommarhelgen väntar regn – och säkert många grillsugna – men när Coop tänker börja sälja engångsgrillarna igen är svårt att säga.

– Stoppet kommer att ligga veckan ut, sen får vi se. Jag är ju ingen meteorolog men det ser ju ut som att det går mot mer vanligt sommarväder nu, och när eldningsförbudet tas bort kommer vi ta ut dem igen, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop.

Kunderna förstående

På Coop i Vallentuna har det varit ett antal grillentusiaster som har frågat om grillarna – men samtidigt varit väldigt förstående över situationen.

– Om det är eldningsförbud och man frågar om engångsgrillar så är man ju lite olaglig själv, så även om de inte tycker om det så säger de inget. Jag har själv bara upplevt positiv respons från folk som tycker det är bra, säger butikschef Elis Alriksson.

Grillsugna i Vallentuna får även de vänta tills eldningsförbudet är över.

– Så fort de släpper på det central kommer vi också göra det.