Veteran och nykomling. Per Lindvall och Leo Florin, från Edsviken respektive Rotebro. Foto: Sollentuna kommun

Kulturstipendiater lirar ihop på Stallbacken kultur

Den 13 maj möts två av Sollentuna kommuns kulturstipendiater från 2021, trummisen Per Lindvall och dragspelaren Leo Florin, i samma konsert på Stallbacken kultur.

  • Publicerad 09:44, 11 maj 2022

Det blir lite improviserat, inte så uppstyrt.

Det handlar om en 62-årig veteran och en 18-åring som mer nyligen har fått sitt genombrott.

Edsvikenbon Per Lindvall är en självlärd trummis med en stor musikalisk bredd som kickstartade sin karriär så han som 20-åring började samarbeta med ABBA:s Björn och Benny, och sedan dess har varit en av de mest eftertraktade frilansmusikerna i Skandinavien.

Utöver Abba har han spelat med norska A-ha och en rad andra stora namn. Han har medverkat på över 5 600 inspelningar som studiomusiker, och turnerat med de främsta Skandinaviska artisterna.

Leo Florin från Rotebro började spela dragspel som 7-åring, för elva år sedan, men har redan hunnit uppnå en rad stora framgångar med förstapriser och utmärkelser i prestigefulla internationella tävlingar i länder som Tjeckien, Ryssland, Tyskland, Frankrike, Kina och Italien.

Leo Florin inleder

Det blir Leo Florin som inleder konserten. Därefter är det dags för Per Lindvall som spelar ihop med Thomas Darelid (piano) och Jenny Kristoffersson (kontrabas).

– Vi kommer i huvudsak att köra Thomas Darelids egna kompositioner, men även några covers. Vilka har vi inte bestämt, det får bli en överraskning, säger Per Lindvall.

Slutligen kommer Leo Florin på dragspel bjudas in att spela med pianotrion, berättar Per Lindvall.

– Det blir som en grand finale! Leo har föreslagit lite låtar. Vi ska gå igenom dem på soundchecken. Det blir lite improviserat, inte så uppstyrt. Det ska bli kul! säger han.

Abba-trummis får Sollentunas kulturpris i år

I Edsvik den 13 maj

Vad: Stipendiekonsert med två av Sollentuna kommuns kulturstipendiater, Per Lindvall och Leo Florin.

När: Klockan 19 fredagen den 13 maj.

Var: Stallbacken kultur, Edsvik, Landsnoravägen 42.

Biljetter: tickster.com

Visa merVisa mindre

Brottsoffer nekas ersättning på grund av sitt eget beteende

Nyheter Spottade på gärningsmannen En ung man utsattes för misshandel i Rotsunda i mars i fjol. Nu har mannen nekats ersättning från Brottsoffermyndigheten. Orsaken är att han spottade på gärningsmannen innan misshandeln.fredag 27/5 11:19