Stadsmuseet kommer inhysa en del av Kulturskolans verksamhet. Foto: Karin Nilsson

Kulturskolan flyttar in i Stadsmuseet

Kulturskolans verksamhet Unga Berättar, som idag hyr en lokal på Ragvaldsgatan 14 på Södermalm, föreslås nu flytta till Stadsmuseet vid Slussen.

  • Publicerad 16:52, 10 dec 2018

Kulturförvaltningen vill flytta Kulturskolans verksamhet Unga Berättar, från Ragvaldsgatan 14 till Stadsmuseet intill Slussens tunnelbana.

Flytten ska ske våren 2019 och innebär en besparing på 260 000 kronor på ett år för staden, enligt kulturförvaltningens skrivelse.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kulturskolan kommer få tillgång till samma mängd yta som tidigare, med en workshopyta, en kontorsyta och även ett helt nytt redigeringsrum för film- och ljudproduktion. Allt beläget i museets vänstra flygel sett från torget.

– Vi ser jättepositivt på flytten, både fördelen att få en central plats som alla känner till samt kompetensutbytet, säger Johan Westerlund som är utvecklingsledare på Unga Berättar.

Han berättar att de förmodligen kommer ha en hel del samarbeten med museet, bland annat planerar dem att ha en gemensam påsklovsaktivitet.

Verksamheten kommer inte behöva stänga under flytten, mer än kanske någon enstaka dag.

Det ska påpekas att detta endast är ett förslag till beslut i nuläget, men allt pekar på att flytten kommer klubbas av politikerna när det ska upp i kulturnämnden den 18 december.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Unga Berättar

Unga Berättar är en del av Kulturskolan Stockholm.

Verksamheten riktar sig till barn och unga mellan 6 och 22 år och har projekt inom film, animation, foto och digitalt berättande med mera.

Unga Berättar samarbetar med institutioner, myndigheter, skolor och museer.

Visa merVisa mindre