Kulturprofilen sökte 700 000 kronor till sin kulturverksamhet. Staden avslår ansökan. Foto: Montage.

”Kulturprofilen” helt utan bidrag från staden

Den kulturprofil som anklagats för sexuella övergrepp har sökt 700 000 kronor av Stockholms stad till sin kulturscen nästa år. Nu avslår Stockholms stad ansökan. – Vi har gjort den samlade bedömningen att kulturscenen inte uppfyller kraven, säger Anne Lund, chef vid enheten för kulturstöd.

  • Publicerad 15:31, 1 dec 2017

Mannen har i många år fått stora bidrag från Stockholms stad, via den förening som driver den aktuella kulturscenen. Men efter anklagelserna i Dagens Nyheter om att mannen ska ha begått grova sexuella övergrepp, vilket Mitt i tidigare rapporterat om, drar många bidragsgivare nu in fortsatta medel till kulturscenen.

Svenska Akademien beslöt redan förra veckan att strypa alla ekonomiska bidrag. För ett par dagar sedan kom beskedet att Stockholms läns landsting troligen gör detsamma.

Och på torsdagen beslutade kulturförvaltningen i Stockholms stad att avslå kulturscenens ansökan på 700 000 kronor.

”Kulturförvaltningen har gjort en samlad bedömning efter de riktlinjer och bedömningsgrunder kulturnämnden fastställt och beslutat att programmet inte kan prioriteras”, skriver kulturförvaltningen i sin motivering.

– När man söker stöd på högsta stödnivån ställer vi högre krav, man ska kunna uppvisa en förtroendegrad i hela sin verksamhet. Den sökande uppfyller i dag inte de krav vi ställer på jämställdhet, ekonomi och målgruppsarbete, säger Anne Lund, chef för enheten för kulturstöd.