Tomt och öde bakom byggbaracken efter Galleri TU:s flytt.

Kulturdöd på Kungsholmen - galleri stänger

Kulturdöden brer ut sig på Kungsholmen, denna gång i form av ett stängt galleri. Det är Galleri TU på Fridhemsgatan som tagit ned skylten.

  • Publicerad 18:44, 9 aug 2016

Kungsholmen har blivit ett galleri fattigare. Inte för att det fanns så många att ta av i denna den kulturfattigaste av stadsdelar i innerstaden.

Det är Galleri TU på Fridhemsgatan som stängt igen butiken och där det låg är det nu tyst och tomt. Ulla Nordfors som tog över och drev det i två och ett halvt år säger att det blev dags.

– Galleriet blev som en väldigt dyr hobby för mig, och nu håller de på med ett jätterenoveringsarbete där så det blev svårt att ha något där under tiden, säger hon men tillägger att det varit ett kärt besvär.

– Jag har haft roligt och träffat roliga människor under de här åren, men nu har jag annat på gång.

Men tänk vad dött det blir här nu.

– Jo men det kommer säkert något nytt, det finns så mycket duktiga och kreativa människor på Kungsholmen, säger Ulla Nordfors.

Det var bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 som hyrde ut lokalerna till galleriet. Där säger man att man inte vet vad som blir där härnäst.

– Det stämmer dessvärre att Galleri TU har sagt upp sitt kontrakt med oss. Vi har ännu inte bestämt vad vi ska göra med lokalen, vi tittar på olika alternativ, säger styrelsemedlemmen Jeanette Krantz.

Under tiden får den Kungsholmare som vill ha sig lite kultur till livs söka i andra delar av staden.