Kullen sjunker- del av lekplats avstängd i mer än ett år

I över ett år har en del av lekplatsen vid Ullna varit stängd. Fortsatt jobbar kommunen med att lösa problemet.

  • Publicerad 16:14, 9 maj 2022

Själva toppen på kullen har sjunkt ihop

2016 byggdes den nya lekplatsen i Ullna, men året efter upptäckte kommunen att det fanns problem.

– Vi haft lite strul med den sedan vi invigde parken, entreprenören har lagat fallskyddet flera gånger, säger Marlene Sjönneby, parkchef på Täby kommun.

Spärrade av platsen

Efter flera reparationer tog kommunen ändå beslutet att 2020 helt stänga av delen av lekplatsen som inte fungerade.

– Det har skapats sättningar i marken och de blev kraftigare. 2020 gjorde vi bedömningen att stänga av den delen helt, då vi inte kunde garantera en trygg och säker lek, säger hon.

Diskussion om framtiden

Det har kommit in klagomål till kommunen och de personer som Mitt i pratat med i området undrar varför det tagit sådan tid att få lekplatsen reparerad.

Men enligt kommunen jobbar de aktivt med ärendet och en diskussion pågår just nu med entreprenören. Diskussionen handlar delvis om ansvarsfrågan.

Själva problemet beror på att kullen som rutschkanan står på har sjunkit ihop. Det står klart att lekplatsen måste göras om, men hur kan kommunen ännu inte svara på.

– Själva toppen på kullen har sjunkit ihop och då släpper fallskyddet, vi vet inte exakt vad det beror på, det är det kluriga i det här. Men vi hoppas att vi kan hitta en lösning så snart som möjligt.

Men varför har det tagit ett och ett halvt år?

– Saker och ting händer av olika anledningar, det enda vi kan göra är att när vi får reda på vad felet är så fixar vi det, och tar med oss det i kommande projekt i framtiden, säger Marlene Sjönneby.

Hon säger dock att det finns gott om lekmöjligheter ändå i området.

– Det är en väldigt stor park och det finns ett stort lekutbud i området med eller utan den här kullen, sen förstår jag de som tycker att det ser tråkigt ut.

Kan det bli så kommunen få betala för arbetet?

– Det kan jag inte svara på i dagsläget, säger hon.