KSSS bäst i Sverige – igen

Allsvenskan i segling har avgjorts fyra år i rad, och tre gånger har KSSS tagit hem slutsegern. Det senaste guldet bärgades i helgen i ett blåsigt Gottskär utanför Göteborg.

  • Publicerad 15:06, 10 sep 2018

KSSS blev bara sjua i söndagens avslutande omgång i allsvenskan i segling i Gottskär i Göteborg. Men det räckte ändå till slutseger.

Därmed tar klubben, som har verksamhet främst i Nacka och Värmdö, sitt tredje av fyra möjliga guld. De två övriga togs 2015 och 2017.

Nya lag varje gång

– En av våra styrkor är att vi har en bra och bred trupp. Totalt har vi använt 17 seglare i årets allsvenska och ingen har seglat mer än en omgång, säger Niklas Edler, ansvarig för KSSS lag, i ett pressmeddelande.

–Visst har vi en fördel i att vi är en stor klubb, säger Edler. Men vi tar allsvenskan på allvar och skickar alltid bra lag. Vi vill alltid vara med och slåss i toppen,

Sista omgången av allsvenskan 2018 innebär alltså att guldet stannar hos KSSS. Klubben får också representera Sverige i nästa års champions league. Det får även tvåan GKSS, trean Hjuviks BK och fyran SS Kaparen.