Flera polispatruller kom till platsen. Foto: Åsa Sommarström

Krossade rutor och hotade polis – har åtalats

Efter en tumultartad natt i Kallhäll hamnade två unga killar från södra Stockholm i Häktet. Nu har de åtalats på en rad punkter, som hot mot tjänsteman och skadegörelse.

  • Publicerad 08:00, 27 okt 2018

Det var på Skarprättarvägen i Kallhäll den tionde oktober i år som två unga killar, 17 och 19 år gamla, ska ha gjort sig skyldiga till en rad brott. Det menar åklagaren som nu väckt åtal på tio punkter.

De är hemmahörande i Haninge i södra Stockholm. I förhör säger den ene att han hade druckit och inte kommer ihåg varför de befann sig i Kallhäll, medan den andre uppger att de var där för att få in en skuld och träffa tjejer.

Flera åtalspunkter

Vissa av brotten ska de ha utfört tillsammans, däribland misshandeln av en person som ska ha befunnit sig i en fastighet bredvid och hört att något var på gång i området.

När han konfronterade de nu åtalade killarna ska den ene först ha utdelat ett knytnävsslag i ansiktet. Den andre ska sedan ha dragit omkull mannen, för att sedan upprepade gånger knäa honom i bröstet.

Ska anmäla polisen

När polis kom till platsen ska tumult ha uppstått och en polis ska ha blivit hotad. En av killarna ska ha tagit tag om nacken på en av poliserna och även fått ner honom på marken. Efter ett tag fick polisen tag i den åtalades händer och kunde hålla fast honom.

Killarna har åtalats för ringa narkotikabrott, olaga hot, misshandel, hot samt våld mot tjänsteman, och skadegörelse.

I förhör uppger en av de åtalade att han har utsatts för övervåld och tänker anmäla polisen.