VÄLJER STADEN. Gabriel Kroon satsar på stockholmspolitiken. Foto: Eira Desax

Kroon väljer Stockholm framför riksdagen

Sverigedemokraternas gruppledare i Stockholm, Gabriel Kroon,har fått en plats i riksdagen. Men tänker tacka nej. Nu satsar han på att alliera sig med Moderaterna i Stadshuset.

  • Publicerad 05:35, 22 sep 2022

– Det finns större möjligheter att påverka i Stadshuset. Och den nya gruppen är ett starkt team.

Gabriel Kroon har bestämt sig. Argumenten för att stanna i staden istället för att gå till riksdagen är starkare. Det blir inget riksdagsarbete.

Han har siktet inställt på att bli vald till gruppledare för Sverigedemokraterna i Stadshuset och efter det första fullmäktige i mitten av oktober, börja arbeta för en stark opposition.

– Här har vi stor potential att växa. Jag ser att vi har ett väldigt bra lag och tror att vi kan odla goda relationer till övriga partier, och bli en maktfaktor till nästa val.

Det faktum att alla högerpartier varit tydliga med att de inte vill ha med hans parti att göra, bryr han sig inte så mycket om. Han är övertygad om att hans nya grupp och Moderaternas nya styre, ska komma överens med Kristdemokraterna.

– Hur utvecklad oppositionen ska vara är en stor fråga. Anna König Jerlmyr har fel som skyller Moderaternas dåliga resultat på Sverigedemokraterna, när det är hennes dåliga ledarskap som är orsaken.

– Jag är glad att hon avgår och ser fram emot att skapa en stark opposition som är lik majoriteten på riksplanet.

Anna König Jerlemyr avgår - vägrar sitta i opposition

Moderatledaren lämnar poltiken vid valförlust