38 tjänster hos Kronofogden i Sundbyberg ska placeras ut i landet. Foto: Mostphotos

Kronofogden skalar ner verksamheten i Sundbyberg

38 tjänster försvinner från Kronofogdens huvudkontor i Sumpan. Samtidigt flyttar skuldsaneringen hit med 11 medarbetare från Täbykontoret.

  • Publicerad 08:36, 17 okt 2018

Ett flyttpussel pågår hos hela Kronofogden ju nu då regeringen vill stärka den statliga närvaron utanför Stockholm.

Bland annat stänger kontoret i Täby och Handen ner senast 31 december 2019 respektive den 31 juli 2020.

I Sundbyberg försvinner kundservice-avdelningen med 22 tjänster plus 16 personer som jobbar med inregistrering. De tjänsterna hamnar nu i stället i Östersund respektive Umeå.

Totalt berörs 80 arbetstillfällen vilka kommer att flyttas till Falun, Gävle, Kalmar, Karlstad, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Visby och Östersund.

Erbjuds andra jobb

– Där verksamheten minskar eller upphör kommer medarbetarna att erbjudas anställning på annat kontor eller andra arbetsuppgifter, säger Eva Carlquist, produktionsdirektör och chef över de berörda verksamheterna.

Tjänsterna i Sundbyberg – kundservice och inregistrering – är en service som man i dag bara kan ta del av via telefon eller mail. Det blir alltså ingen försämring för den som kommer in och besöker Kronofogden.

Samtidigt kommer avdelningen som jobbar med skuldsanering – vilka i dag sitter i Täby, att flytta hit med sina 11 tjänster.

Fakta

35 arbetstillfällen har flyttats hittills i år

I januari 2018 fick Kronofogden ett uppdrag från regeringen att pröva om verksamhet i Stockholms län kan flyttas till andra delar av landet.

Tidigare i år har 35 arbetstillfällen flyttats från Stockholm till Kristianstad, Luleå och Sundsvall enligt regeringens beslut.

Även verksamheten i Arvika, Hudiksvall och Mora ska flyttas till närliggande orter.

Källa: Kronofogden
Visa merVisa mindre