Kronobergsbadet öppnar först i höst

Förra sommaren skulle Kronobergsbadet vara färdigrenoverat. Men först i november i år är det klart.

  • Publicerad 14:58, 27 apr 2015

I juni 2014 stängdes Kronobergsbadet för att renoveras under sommaren. Men situationen i badet var så illa att tidsplanen för avslutat arbete sköts ända fram till juni 2015.

Så sent som den 1 mars skrev Lokaltidningen Mitt i att staden trodde att badet skulle kunna öppna i juni. Enligt staden fanns då ingenting som pekade på ytterligare förseningar.

Men när vi nu skriver 28 april visar det sig alltså att badet kommer att vara stängt ända till slutet av november.

Renoveringsarbetet har visat sig vara ännu mer omfattande än beräknat enligt Torbjörn Blücher, fastighetschef på Specialfastigheter som äger och förvaltar Kronobergsbadet.

Mer detaljerad information om vad felet är ger fastighetsägaren inte. Men Torbjörn Blücher är inte orolig för fler förseningar.

– I nuläget bedöms arbetet pågå till och med november 2015, och löper enligt den tidplanen, vilket gör att jag i dagsläget inte är orolig, skriver fastighetschefen i ett mejl till Mitt i.

De som hade tänkt att simma inomhuslängder i sommar hänvisas till andra hallar som Forsgrénska, ­Eriksdalsbadet, GIH-badet och Liljeholmsbadet.

– Det går ut över allmänheten som måste söka sig till andra stadsdelar. Men också över simskoleverksamhet, säger Niklas Pettersson från Idrottsförvaltningen i Stockholms stad.

Det löper enligt tidplanen, vilket gör att jag i dagsläget inte är orolig.