Det började ju som vilket år som helst, men 2020 blev ju allt annat än det när coronapandemin sköljde över oss. Året har varit tufft, många har varit sjuka, mist nära och kära eller blivit arbetslösa, och pandemin är inte slut. Men samtidigt så fanns även något annat där. Viljan att hjälpa andra. Några exempel:

https://www.mitti.se/nyheter/stockholmare-sluter-upp-for-sjukhusen/reptcE!v8cuBA3kw0itIp7WtTzEQ/

Mariana ”Mirre” Dehlin, som driver Mirres Frisörer körde tillsammans med Pesso Bageri schampo, bullar och annat till personalen på S:t Görans. Det levererades matlådor från krogar till olika sjukhus. Hélène Lundgrens bröd-initiativ för härbärgen och hemlösa.

På Stora Essingen vandrade Parkören runt för att sjunga för sina isolerade grannar.

På Bergsgatan bjöd Il Caffé på cirkuslektioner för barn och unga under sommarlovet.

På Lilla Essingen fixade Ulrika Fransson och hennes sambo Oscar Eriksson både gratis sommaraktiviteter för barn och unga som julstämning med egen hustomte. Och listan kan göras längre.

https://www.mitti.se/nyheter/flera-restaurang-initiativ-for-mat-till-vardpersonalen/reptdg!L@WCGznyzF3PZFIVlP@ZsA/

Stockholm är kallt har jag hört ibland, och visst finns det så klart problem som kräver arbete, eller att man flyttar härifrån för att få ”småstadskänsla” på en mindre ort.

Men för mig pekar exemplen ovan på att det också finns mycket värme och småstadskänsla här, i Stockholm i stort och så klart på Kungsholmen. Det har säkert alltid funnits, men pandemin har gjort det tydligare. Åtminstone för mig.

Det tar jag med mig från 2020 och hoppas lyfta ännu fler exempel nästa år. Och andra angelägna, super­lokala nyheter såklart.

Så fortsätt tipsa!