Nixon Kaya drar i gång en insamling av vinterkläder som han kommer att dela ut till hemlösa på julafton –samtidigt som han bjuder på julmat. Foto: Nils Jönsson

Krögarens fina initiativ – bjuder hemlösa på julmat

Nixon Kaya brukar normalt vara hemma med familjen på julafton. Men inte i år. Han har bestämt sig för att duka upp julmat till hemlösa på sin krog.

  • Publicerad 15:54, 12 nov 2019

Tegelbaren på Råsundavägen ordnar julfirande för hemlösa. Mellan klockan 11 och 16 på julafton blir det gratis jultallrik, kaffe, lussebullar och kakor. Den lokala krogprofilen Nixon Kaya har även startat en insamling av vinterkläder, som han ska dela ut till de som behöver.

– Alla som vill är välkomna hit på julafton. Som krögare tycker jag att det här är en bra sak jag kan göra för att bidra till att hjälpa en utsatt grupp, säger Nixon Kaya som också slänger iväg en passning till krogägare och andra aktörer att hänga på och tänka ut liknande initiativ inför jul.

Tegelbaren har i vanliga fall bland annat mackor och burgare på menyn. Men den 24 december blir det julmat som dukas upp. ”Jag brukar fira jul med familjen, men nu kommer jag att fira här i stället”, säger Nixon Kaya.

”Extra tuff dag för många”

– Det handlar inte bara om att komma hit att äta, utan att man ska ämna sig välkommen i en gemenskap, jag ser julen som en högtid när man umgås med nära och kära, och det kan såklart bli en extra tuff dag att klara för de som inte har någonstans att bo.