Krögare samlar stöd för kokbok

I åtta år har paret Mathias och Martina Elliot drivit krogen Elliots på Alviksvägen. Nu samlar de in stöd via crowdfunding för en kokbok med stark lokal närvaro.

  • Publicerad 16:14, 23 maj 2016

Restaurangen Elliots på Alviksvägen startades av Mathias och Martina Elliot som själva är uppvuxna i Bromma. De anpassar sin meny efter årstiderna och försöker så mycket som möjligt att hämta råvaror från Bromma och dess omnejd. Även alla som jobbar på krogen är födda och uppvuxna i Bromma.

– Tanken med krogen är att möjliggöra för Brommabor att gå på restaurang och sedan kunna åka tolvan hem. säger Brommabon Christian Reimers.

Han var tidigare förläggare på förlaget Natur & Kultur och verkar numera som konsult och författare och ger ut böcker på sitt egna förlag.

När Christian Reimers arbetade med sin bok ”Bara Bromma – En bok till trädgårdsstadens försvar” kom han och paret Elliot på idén att göra en kokbok.

Kokboken är illustrerad med bilder av Emil Fagander och där bjuder paret på 50 recept uppdelade i sex kapitel. Varje kapitel inleds med en introduktion av någon av krogens stamgäster som vinexperten Bengt-Göran Kronstam, stjärnmäklaren Niklas Berntzon och mediaprofilen Hannah Widell.

Tanken är att boken ska ges ut i oktober. Christian Reimers hoppas få in 50 000 kronor i stöd för projektet via crowdfunding-sajten Kickstarter. Efter en dryg vecka hade de fått in 18 000 kronor.

– Vi har satt upp som mål att få 200 beställningar på boken innan midsommar och det kommer vi att greja. Får vi 200 beställningar så är tryckerikostnaderna täckta, säger Christian Reimers.

Det är tänkt att boken i höst även ska säljas i lokala bok- och presentaffärer.

– Vi kommer inte att marknadsföra den särskilt mycket utanför Bromma. Möjligen kommer en och annan Kungsholms- och Vällingbybo att vara intresserade.