– Elpriserna! De påvekar ju oss direkt, men också indirekt genom att det våra besökare kommer mer sällan när de har högre elräkningar, säger Aydin Senci.

När corona slog till för snart två år sedan löd uppmaningarna från myndigheter inte bara "stanna hemma", utan också "stötta din lokala krog". Nu är det bara det förstnämnda som hörs, menar han.

https://www.mitti.se/nyheter/covidsmittan-slar-nu-alla-rekord/repvan!FFb2PHJVyQFTxc@Uq6gspw/

Det gjorde att Lilla Vårsta klarade corona bra, och att många Vårstabor kom till resturangens undsättning.

– Vi är en restaurang från området till området, och jag tycker Vårstafolket är bland Botkyrkas bästa när det gäller att hålla sig hemma om man är sjuk, men också att stötta de lokala verksamheterna när man känner sig frisk, säger han.

Kan behöva höja priserna

Men nu upplever Senci att corona drabbar serveringsbranschen hårdare än någonsin. En anledning, tror han, är att allt sker samtidigt – coronarestriktioner, elpriser och dyrare råvaror – och att det på sikt kan leda till att krögare måste höja sina priser för att få verksamheten att gå runt.

– Jag har själv avvaktat nu under januari, men jag tror att fler och fler krögare kommer vara tvungna att höja sina priser för att klara sig, vilket kommer påverka konsumenterna, säger han och uppmanar alla att fortsätta stötta sina lokala kvarterskrogar.

– Det är kvarterskrogarna som drabbas hårdast nu.