Tack vare hunden Lennie hittades bilnycklarna som en flyende bilförare kastat vid Skolstamacken. Foto: Polisen

Krockade på Munksundet under morgonen – två till sjukhus

Fyra rymlingar fick bara trekvart i frihet innan de var infångade. Två bilar krockade på Munksundet under tisdagsmorgonen. Efter en kortare språngmarsch fångades två medelålders män in vid macken i Skolsta. Där är något av tisdagens blåljusrapport.

  • Publicerad 10:22, 16 mar 2021

Munksundet

Tisdag 06.58

Trafikolycka. En Mercedes, körd av en kvinna i 50-årsåldern, och en Toyota, körd av en kvinna i 60-årsåldern, kolliderade på tisdagens morgon i korsningen Stafettgatan/Kungsgatan. Båda förarna fördes till sjukhus med ambulans. Polisen skrev anmälan om att den ena föraren inte hade iakttagit väjningsplikt.

Skolsta

Tisdag 03.00

Grov olovlig körning mm. Då polis skulle stoppa en bil i Skolsta körde föraren in på macken där och både han och passageraren försökte springande fly undan. Fast det gick inte alls. Språngmarschen går genom trädgårdar men polisen hann ikapp dem båda.

Mannen som kört hade blivit av med körkortet tidigare och blev därför misstänkt för grov olovlig körning, eftersom han var positiv på snabbtest är han även misstänkt för drograttfylleri. Föraren är en man i 40-årsåldern som, liksom passageraren, är från en annan ort.

Dock hade de hunnit kasta bilnyckeln så patrullhunden Lennie från Västerås ringdes in. Han behövde tre minuter för att hitta nyckeln.

I bilen hittades saker som förverkades då de var typiska brottsverktyg. En pistol anträffades också.

Den infångade passageraren hade kniv på sig, därför är han misstänkt för brott mot knivlagen, samt för ringa narkotikabrott, eget bruk.

Bilen togs i beslag då den som körde hade tillräckligt många olovliga körningar för att förutsättningarna skulle vara uppfyllda

Hornö, Vallby

Måndag kl 14.

Rymning. Fyra intagna rymde från behandlingshemmet på Hornö. De hämtades upp av en bil som en kvinna i 20-årsåldern körde. Polisen satte in stora resurser, tillfartsvägarna spärrades och även helikopter sattes in i sökandet. Från helikoptern fick man ganska snart fick syn på bilen. Den stoppades av en ensam polisman, men de fem i bilen gjorde inget motstånd. De fyra fritagna, män i 25-45-årsåldern, kunde efter 45 minuters flykt föras åter till behandlingshemmet. Kvinnan som hjälpte dem fly är misstänkt för främjande av flykt och drograttfylleri.

Kraftgatan

Upptäcks måndag.

Stöld och skadegörelse. Två bilar som stått parkerade på Kraftgatan har utsatts för åverkan, sannolikt i helgen. På den ena, en Toyota Prius, stals katalysatorn. (Uppgiften att katalysatorn var värd mer än bilen är inte helt verifierad). På den andra, en firmabil, hade två däck skurits sönder.

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10

Byggstart för Enköpings nya stadsdel

Nyheter Bygger. 190 bostäder på gång i ny stadsdel Nu inleds bygget av Enköpings nya stadsdel Lillsidan intill Doktor Westerlunds gata. Först ut blir 189 hyresrätter och en helt ny Ica-butik, men planerna för området är större än så.måndag 19/4 10:02