Kristjan Kullamagii fikade med Jan Björklund - klädd i sin nya skjorta. Foto: Läsarbild Privat

Kristjan från Bandhagen köpte Björklunds skjorta

Bandhagenbon Kristjan Kullamagi, 30, köpte Jan Björklunds skjorta för 42 000 kronor. – Jag tyckte att det var en rolig annons och en bra sak som pengarna skulle gå till, säger han.

  • Publicerad 15:40, 12 sep 2018

Liberalernas partiledare Jan Björklund har haft sin mörkblå skjorta på sig under hela valkampanjen. Kvällen före valet lade ha ut skjortan på auktionssajten Tradera och meddelade att han skulle skänkar pengarna som ha fick för skjortan till stiftelsen Expo.

Den som kammade hem budgivningen var Kristjan Kullamagi i Bandhagen. 42 000 kronor fick han hosta upp med för den välanvända skjortan.

– Jag tyckte att det var en rolig annons och att det var en bra sak som pengarna skulle gå till, så det var bara att ge sig in och buda. Han skrev att han stått med uppkavlade ärmar för att att försvara vårt liberala samhälle och det tilltalade mig, säger Kristjan Kullamagi.

Fridolin budade

En av dem som budade var Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

– Det hade varit roligt om ha fortsatt, men jag hade det högsta budet hela sista dagen, säger Kristjan Kullamagi.

Skjortan har storlek L. ”Såklart, varför skulle jag välja S eller M?”, skrev Jan Björklund i annonsen.

Ja, jag får kanske gymma och äta upp mig lite. Den är kanske en halv storlek för stor.

Kristjan Kullamagi.

Passar den?

– Ja, jag får kanske gymma och äta upp mig lite. Den är kanske en halv storlek för stor, men annars passar den perfekt. Jag ska ha den vid väl valda tillfällen.

På onsdagen blev Kristjan bjuden på fika av Jan Björklund i riksdagen, och då hade han den på sig.

– Det var roligt att träffa honom. Hela grejen kändes overklig och lite absurd, men när jag vann blev det plötsligt på riktigt.