Krismötet blev kusligt aktuellt

Under torsdagskvällen har Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjudit in allmänheten till ett möte där man ska berätta hur stadsdelen hanterar kriser. Efter nattens händelser i Bagis blir den redan planerade krisinformationen plötsligt högaktuell.

  • Publicerad 17:30, 20 sep 2018

Klockan 18 börjar mötet i Skarpnäcks kulturhus och har temat stadsdelsförvaltningens uppdrag och ansvar vid kriser. Skjutningarna i Bagarmossen som var under natten till torsdag har påverkat mötet.

– Händelserna i Bagarmossen kommer såklart att påverka mötet. Vi kommer att berätta hur stadsdelen arbetar med den här situationen och vilket krisarbete som finns, säger Ewa Larsson (MP), stadsdelsnämndens ordförande.

Utöver skotten i Bagarmossen ska en del aktuella ärenden diskuteras  diskuteras, förslag till detaljplan lägenheter och förskola vid Karlskronavägen , medborgarförslag om parkbänk och papperskorgar samt att anlägga ängsmark i Hammarbyhöjden.

Stadsdelen kommer även att informera mer generellt om vilket ansvar som de har när det uppstår en krissituation.

– Vi kommer att diskutera vilket ansvar stadsdelen har vid olika krissituationer, som att bistå med allt från psykosocial hjälp till hur förvaltningen ska organisera vem som ska göra vad vid en eventuell kris. Det är en del av det som kommer att informeras och diskuteras, säger Ewa Larsson (MP), stadsdelsnämndens ordförande.