Foto: Mostphotos

Krävdes tre patruller för att omhänderta våldsam man

Inbrott, spårspringare med sax och en våldsam person. Här är helgens polishändelser:

  • Publicerad 11:22, 8 jun 2020

Fredag 03.30, Torstuna Källinge.

Grov stöld genom inbrott. Någon eller några bryter sig in i en verkstadslokal och tillgriper svetsar och vinkelslipar till ett sammanlagt värde av 200 000 kronor. Målsägaren, som bor i närheten av verkstaden, såg en vit Volkswagen Caddy lämna platsen. Senare under fredagen inkommer ytterligare en anmälan om inbrott i området. Den här gången handlar det om ett inbrott i en lada. Diverse gods stals, däribland en dammsugare och en borrmaskin, tillgreps till ett värde av 11 000 kronor.

Fredag 08.00, Hammarsudd, Ekolsund.

Grov stöld. En båtägare upptäcker att någon klippt upp kapellet till dennes båt och tillgripit den instrumentpanel som satt i båten. Gärningspersonerna misstänks ha tagit sig till platsen med hjälp av en roddbåt. Händelsen utreds som grov stöld.

Fredag 08.00, Järnvägsstationen.

Brott mot knivlagen. Allmänheten tipsar Polis om att det går en man på spåret i höjd med Järnvägsstationen i Enköping. Efter en visitation av mannen, som är i 35-årsåldern, misstänks mannen för brott mot knivlagen, eftersom han burit en sax utan logisk förklaring. Mannen fick också en bot på 3 000 kronor, för att han vistats på järnvägsspåret.

Fredag 22.15, Sadelmakargatan.

Grovt rattfylleri. Polis stoppar en personbil. Föraren, en man i 40-årsåldern visar sig vara alkoholpåverkad. Grovt rattfylleri. Polisen tar nycklarna till bilen samt mannens körkort.

Lördag, 18.00, Enögla.

Våldsamt motstånd. Vid 18-tiden på lördagskvällen ringer flera personer in till polisen och berättar att de stött på en våldsam man i Enögla. Det krävs till slut tre polispatruller för att omhänderta mannen på platsen. Mannen misstänks för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott.

Blåljus: Inbrott och stölder

Nyheter En hel stöld. En halv. Och en som avbröts.tisdag 27/10 11:21

Helgens blåljus: Cykel värd 115.000 kr stulen / Hundägare vägrade koppla hund / Misshandel på torget

Nyheter En hundägare vars hund bitit andra tidigare vägrade koppla hunden på polisens anmodan. En cykel värd 115.000 kronor har stulits. På torget och på nattklubben bråkades det. Där är något av det som...måndag 26/10 12:33