Kramkalas när Torpet firade segern

Kramar, applåder och massor av beröm. Det gick inte att ta miste på glädjen och stoltheten när fritidsgården Torpet firade att man får vara kvar i Bagartorp.

  • Publicerad 11:19, 19 mar 2017

Ni har visat att man kan göra skillnad.

Det var i slutet av januari som ungdomar och föräldrar i Bagartorp fick reda på att fritidsgården redan till hösten skulle flytta till nybyggda Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden.

Reaktionen blev kraftig. På bara en vecka skrev över 600 personer på en protestlista mot flytten.

När listan skulle lämnas över till politikerna i stadshuset kom kultur– och fritidsnämndens ordförande Peter Edholm (L) ut på trappan med ett överraskande besked:

– Jag har tänkt om. Förvaltningen har fått i uppdrag att utreda frågan igen med inriktning på att Torpet ska vara kvar i Bagartorp.

Ungdomarna i Bagartorp jublade och föräldrarna drog en suck av lättnad. Donia Taha, 15, bor i Bagartorp och samlade på egen hand ihop 106 namn:

– Jag visste att vi skulle vinna. Om Torpet hade flyttat skulle alla ungdomar ha hängt utomhus. Föräldrarna är jätteglada för att Torpet blir kvar, sa Donia som firade segern tillsammans kompisen Milou Reuterling.

Patrik Aftonkrantz är en av de föräldrar som har kämpat hårdast för att Torpet ska få vara kvar i Bagartorp.

– Man kan inte bygga nytt runt omkring och låta allt förfalla här i Bagartorp. Det håller inte i längden, sa han.

Den här festkvällen satt han mest och njöt i en fåtölj och lyssnade till musik och vackra ord från alla talare.

– Om man vill något riktigt mycket så går det att åstadkomma förändring. Ni har visat att man kan göra skillnad. Med det här engagemanget kommer Torpet att bli ännu bättre, sa Mehrdad Tayeban som ansvarar för Torpet och fritidsgårdarna i Frösunda och Ulriksdal.

– Ni lyckades. En stor applåd till er själva, sa Sara Kukka–Salam (S).

Kanske sammanfattade Berzan Drejerskog känslorna under kvällen bäst:

– Jag blev jätteledsen när jag fick reda på att Torpet skulle flytta. Det har var den första fritidsgården som jag kom till. Visst har vi problem ibland men det löser vi. Här är vi en stor familj, sa han och fick stormande applåder.