Foto: Dennis Andersson

Kraftiga vinden: Cyklist fick träd över sig

Kraftiga vindar drar in över Stockholm på tisdagen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för storm. Storstockholms brandförsvar har fått in en del larm på förmiddagen.

  • Publicerad 10:26, 16 jan 2018

En cyklist i höjd med Universitetet fick på morgonen en trädkrona över sig. Räddningstjänst och ambulans ryckte ut.

– Det vare en lätt skadad och satt inte fast. Ambulansen tog hand om det men jag kan inte svara på om personen följde med eller inte, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör hos Storstockholms brandförsvar.

Annars har det inkommit en del larm till räddningstjänsten med anledning av blåsten. Räddningstjänsten har fått larm om nedblåsta träd, flaggstänger och har hjälpt till att sätta fast en byggnadsställning på Tegnérgatan.

– En del småplock men rätt så lugnt. Träd och lösa föremål hänvisar vi vidare till fastighetsägare, säger Hans Eriksson på Storstockholms brandförsvar.

Flygtrafik till södra Sverige inställd

Flera avgångar på både Bromma och Arlanda är på förmiddagen inställda på grund av blåsten. Men inte blåsten i Stockholm utan den i södra Sverige så som Ronneby.

– Söderut är det besvärligt men i Stockholm är väderläget fortsatt gynnsamt, säger Hans Uhrus, presschef på Swedavia.

Han uppmanar ändå flygresenärer i huvudstaden att hålla koll på reseinformationen hos Swedavia.

– Det ska komma snö men vi har världens bästa snöröjare på våra banor. Vi tror just nu inte på någon större inverkan om inte väderläget förändras snabbt, säger Hans Uhrus.