Kraftig explosion i industrifastighet – smällen hördes mil bort

Kraftig explosion i industribyggnad i Västerhaninge under natten. På grund av rasrisk har hela byggnaden ännu inte kunnat genomsökas.

  • Publicerad 07:25, 26 nov 2019

Strax innan midnatt under natten till tisdagen exploderade en sprängladdning i Håga industriområde söder om Västerhaninge centrum.

Sprängladdningen hade placerats utanför en utbyggnad på en stor industrifastighet på området.

– Explosionen var så kraftig att den hördes och kändes drygt en mil bort. Flera Haningebor ringde och gjorde oss uppmärksamma på smällen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Smällen hördes över ett stort område. Foto: Filip Magnusson

Oklart om någon skadats

På grund av rasrisken har polisen ännu inte kunnat kontrollera hela fastigheten och kan därför inte säkert säga om någon skadats eller inte. Fastigheten delas av flera företag och enligt fastighetsägaren finns övernattningsrum i byggnaden.

– Enligt fastighetsägaren ska det inte ha befunnit sig någon i byggnaden under explosionen. Så fort vi får klartecken att genomsöka hela byggnaden kommer vi att göra det, säger Ola Österling.

Ingen gripen

I nuläget finns dock inga faktiska uppgifter om att någon skadats av explosionen. Byggnaden i industriområdet är avspärrad och polisen utreder nu allmänfarlig ödeläggelse.

Ingen misstänkt har kunnat gripas.

Många fönster förstördes vid explosionen. Foto: Filip Magnusson