Kraftig explosion i bostadshus på Östermalm inatt

En kraftig explosion inträffade inatt vid en lägenhet i ett flerfamiljshus på Östermalm, enligt flera medier. Porten till huset och en bil utanför har demolerats helt i smällen som hördes i stora delar av Stockholm.

  • Publicerad 06:33, 13 jan 2020

Det var strax efter kl 01.00 inatt polisen fick larm av flera boende på Östermalm om en kraftig explosion, enligt Aftonbladet.

– Det kom 22 samtal på tio minuter, säger Ola Åström, teamledare vid SOS Alarm, till tidningen.

Polisen: "En av de kraftigaste explosionerna vi haft i regionen"

På plats i korsningen Gyllenstiernsgatan/Karlavägen kunde de konstatera att ett flerfamiljshus fått kraftiga skador av explosionen. En bil framför porten har också demolerats av smällen.

– Det är rök i trapphus och fönster har slagits ut. Vi vet inte vad som har exploderat, säger Lasse Karlborg, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till Aftonbladet.

Inga uppgifter om skadade

Polis och räddningstjänst har beslutat att evakuera alla boende i två trappuppgångar i huset. Men det finns, enligt Aftonbladet, inga uppgifter om att någon skadats i samband med explosionen.

Enligt polisen ska explosionen skett inne i huset.

– Någon form av detonation har skett vid en lägenhet i flerbostadshuset, enligt de initiala uppgifter jag har, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen Stockholm, till Aftonbladet.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts och nationella bombskyddet är på plats. Samtidigt har Stockholms stad öppnat Gärdesskolan för de boende som evakuerats.

Förödelsen är stor på platsen morgonen efter explosionen. Foto: Clarence Franker