Stoppade spridning. Själva branden i villan i Rotebro kunde brandkåren inte stoppa. Foto: Mostphotos

Kraftig brand i Rotebro – hus får brinna ner

I natt började det brinna i en villa i Rotebro och brandkåren tvingades snabbt koncentrera sig på att förhindra spridning till grannfastigheterna – vilket innebär att huset får brinna ner.

  • Publicerad 08:01, 20 maj 2022

Fredrik Back, ledningsoperatör vid räddningstjänst Mitt , förklarar för Expressen att branden hade fått fäste i konstruktionen så att huset gav vika i bärlagen.

Räddningstjänsten vågade därför inte bekämpa branden inifrån huset.

I stället får villan brinna ner helt, och brandkåren inriktar sin insats på att branden inte ska sprida sig till andra byggnader.

Många oroliga

Det luktar fortfarande brandrök och det ryker från huset så under morgonen har många oroliga Sollentunabor hört av sig till räddningstjänsten, som låter meddela att man är på plats och har branden under kontroll.

Ingen person kom till skada i branden.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

110 år sedan OS-maran gick i Sollentuna

Nyheter Myten om japanen som försvann skapades i Tureberg I nästa vecka har det gått 110 år sedan maratonloppet i Solskensolympiaden avgjordes då löparna sprang tur och retur från Stockholms stadion – med vändning på höjden mellan Sollentunaholm och...tisdag 5/7 13:22

Uppmaningen: Koppla din hund

Nyheter Problem. Lös hund jagade hästen Hermes Catrin och hästen Hermes blev jagade av en hund på ridturen. Nu vädjar hon till traktens hundägare att hålla koll på sina fyrfotingar ute i skogen.tisdag 5/7 6:30