Anette Niklasson utanför containern där Mörbyskolans chark förvaras. Foto: Läsarbild Privat

Köttbulletjuvar länsade Mörbyskolans frys

Det blev inte köttbullar som planerat på Mörbyskolan i fredags. Hungriga tjuvar hade sågat upp en fryscontainer som stod utanför skolan och tagit 150 kilo charkprodukter.

  • Publicerad 10:30, 23 okt 2018

Mörbyskolan har brist på utrymme och förvarar en del av den frysta maten i en container utomhus. När kökschefen Anette Niklasson skulle hämta mat i fredags morse var den uppbruten.

– När vi kom dit och skulle hämta köttbullar som vi skulle ha den dagen, så såg vi en köttbullslåda utanför. Va!, tänkte jag. Det var ju jag som hade lagt dit dom. De måste haft en fantastisk kapsåg för att ta sig igenom. Det är ett stort lås – tänk dig en mansarm – som håller ihop de där enorma dörrarna. Det är helt galet vilket oväsen det måste varit, säger hon.

Tjuvarna var inte vegetarianer

De 70 kilo kötbullarna var mat för skolans 600 elever och personal. Totalt saknades lådor med 150 kilo köttbullar, korv och chickennuggets. Anette Niklasson konstaterar att tjuvarna nog inte var vegetarianer.

– Nej för vi hade en 20 lådor med grönsaksbullar där, men de hade de inte rört, säger kökschefen Anette Niklasson.

Eleverna var chockade

Eleverna däremot fick en extra köttfri dag förra veckan.

– Eleverna var chockade och tyckte det var fruktansvärt. De sa inget om grönsaksbullarna. Ingen klagade alls. Och vi försökte ju göra det gott med pasta och sås, och ha  det roligt här ändå, säger Anette Niklasson.

Hon är orolig att det ska hända igen.

– Nu vet de ju att det är mat därinne. Om ett par veckor till har vi andra kötträtter där i så då kanske de vill göra inbrott och kolla igen. Jag funderar mycket på hur man kan göra den där platsen mer upplyst, säger Anette Niklasson.