Korvmakare vann två SM-guld

Korvhantverk Stockholm, som producerar korv i sin lilla fabrik i Grimsta, vann två guld i SM i mathantverk. Deras parmesankorv vann i färskkorvskategorin.

  • Publicerad 08:51, 12 okt 2015

– Parmesankorven har vi haft i sortimentet sedan dag ett och är vår storsäljare. Det känns roligt att den även kunde falla en domarjury på läppen, säger Jon Randow, grundare av Korvhantverk Stockholm.

Det hela började för fyra år sedan när Jon Randow experimenterade med färskkorvar hängandes över badkaret hemma i Spånga. Nu har hans metod att använda naturlig mjölksyrning i stället för nitrit för att uppnå god hållbarhet blivit ett signum för Korvhantverk Stockholms korvar.

Jon Randow startade Korvhantverk Stockholm 2011 i den gamla Konsumbutiken på Gulddragargränd i Grimsta. Den lilla korvfabriken producerar i dag mellan 400 och 800 kilo korv varje vecka.

Under SM i mathantverk, som hölls under matmässan Saerimner i Östersund 6–8 oktober, tävlade 450 olika produkter i 38 klasser.

Korvhantverk Stockholm vann ett guld i färskkorvskategorin med sin parmesankorv och ett guld i kategorin lufttorkade (kallrökta) korvar för fänkålssalamin, som är en del av deras nya sortiment.

– Vi kom igång med att lufttorka helt kött och salamikorvar för drygt ett år sedan, och det är roligt att se att vi lyckas hålla en hög nivå även där, säger Jon Randow.