Bilist körde om - attackerades. Foto: Mostphotos

Körde om bil vid trafikljus – slogs medvetslös

Den 25-årige mannen stod stilla med bilen vid grönt ljus och kördes om. Då blev han förbannad – och gick till attack.

  • Publicerad 07:15, 29 okt 2018

En höstdag förra året var en kvinna ute och gick när hon plötsligt hörde en man skrika ”sluta, sluta”. Då fick hon på håll se hur en man slog en annan tills han svimmade hon.

Händelsen utspelade sig i närheten av Solhemsskolan och började med att en 25-årig man och hans vän körde längs Sörgårdsvägen. När de kom fram till ett trafikljus stannade 25-åringen bilen och blev, strax efter att trafikljuset slagit om, omkörd. Beteendet irriterade honom och fick honom att följa efter bilisten och tvinga honom att stanna.

Sparkade och slog mot huvudet

25-åringen gick fram till bilisten, öppnade förardörren och började slå föraren. Han hotade honom även till livet. De båda hamnade utanför bilen och 25-åringen fortsatte att slå och sparka tills mannen förlorade medvetandet.

Efteråt lämnade han och hans vän platsen.

Under förhör nekade 25-åringen till att ha slagits och hävdade att det tvärtom var den andre föraren som attackerat honom. Det var dock inte en berättelse som höll i Solna tingsrätt. Det kvinnliga vittnet som gått förbi kunde tydligt identifiera 25-åringen som den som startat bråket.

Nu döms han för misshandel och olaga hot till villkorlig dom och böter.